wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Ciasto nadziewane kiełbasą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ten smakołyk mój znajomy poznał w jakimś programie tv, od tamtej pory robimy go oboje i każdemu z nas wybornie smakuje. Warto spróbowac!!!

Ciasto nadziewane kiełbasą

Składniki:

Ciasto nadziewane kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Ciasto nadziewane kiełbasą
Kielbase nakluc z kazdej strony widelcem, wlozyc do zimnej wody i od momentu zagotowania gotowac na niewielkim ogniu przez ok.20 minut. Po ugotowaniu kielbase ostudzic. W misce wymieszac jajka, suszone drozdze, sol, cukier i ubijamy na gladka mase. Nastepnie dodajemy make oraz smietane i dalej ubijamy. Gdy ciasto jest juz gotowe, blache smarujemy maslem, wykladamy na nia ciasto. Z kielbaski zdejmujemy skore, po czym cala kielbase, bardzo delikatnie wciskamy na srodku w ciasto, tak, zeby ciasto minimalnie ja przykrylo. Przykrywamy ciasto sciereczka i odstawiamy do wyrosniecia na jakies 30 minut. Po uplywie tego czasu wstawiamy ciasto do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy przez 40-45 minut.