Sposób przygotowania:
Ciasto nadziewane kiełbasą
Kielbase nakluc z kazdej strony widelcem, wlozyc do zimnej wody i od momentu zagotowania gotowac na niewielkim ogniu przez ok.20 minut. Po ugotowaniu kielbase ostudzic. W misce wymieszac jajka, suszone drozdze, sol, cukier i ubijamy na gladka mase. Nastepnie dodajemy make oraz smietane i dalej ubijamy. Gdy ciasto jest juz gotowe, blache smarujemy maslem, wykladamy na nia ciasto. Z kielbaski zdejmujemy skore, po czym cala kielbase, bardzo delikatnie wciskamy na srodku w ciasto, tak, zeby ciasto minimalnie ja przykrylo. Przykrywamy ciasto sciereczka i odstawiamy do wyrosniecia na jakies 30 minut. Po uplywie tego czasu wstawiamy ciasto do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy przez 40-45 minut.
msewka
Mam na myśli ilość suszonych drożdży (wagę), ilość kiełbasy i zawartość procentową tłuszczu w śmietanie.Myślę,że zwłaszcza początkujący kucharze mogą mieć problemy z przygotowaniem czegoś , nie znając dokładnych proporcji.
A szkoda, bo przepis wydaje się ciekawy.Pozdrawiam.
wioletta_koziel