Sposób przygotowania:
Ciasto oczy carycyciasto jasne

Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać. Dodać przesianę mąkę i proszek do pieczenia. Dodać olej i ocet, delikatnie wymieszać łyżką
ciasto ciemne

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao oraz pozostałe składniki. Delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką
połączenie ciast

Ciasto jasne wylać do przygotowanej formy. Na ciasto jasne wyłożyć ciasto ciemne. Patyczkiem wymieszać tworząc wzory
pieczenie ciasta

Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 70 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na pół
ETAP 5:

Budyń ugotować na mleku według przepisu dodając cukier. Ostudzić, a potem zmiksować z masłem
warstwa biszkoptowa

Kawę zaparzyć zalewając ją pół litrem gotującej wody i wystudzić. 2 galarekki rozpuścić w pół litrze wody i wystudzić.
Na spodzie rozkrojonego ciasta rozłożyc połowę przygotowanego kremu. Biszkopty kolejno maczać w kawie i rozkładać na kremie. Zalać miejsca między biszkoptami tężejącą galaretką. Włożyć ciasto do lodówki do całkowitego stężenia
polewa czekoladowa

Podane składniki rozpuścić, wymieszać i wystudzić. Na warstwę biszkoptów wyłożyć drugą połowę kremu, a na krem wierzch rozkrojonego ciasta. Wystudzoną ale płynną polewą polać ciasto