Sposób przygotowania:
Ciasto od aniołka
BISZKOPT:
Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia i octem.Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.Połącz białka z żółtkami,delikatnie wymieszaj.Do powstałej masy wsyp mąkę.Wymieszaj.Piecz ok. 25 min. w temp.180 st.
KREM:
Ugotuj pół litra mleka z cukrem.Do pozostałego mleka dodaj olejek i mąkę.Powoli wlej mleko z mąką do tego gotującego się,nie przerywając mieszania.Wystudź.Utrzyj margarynę i dodaj do masy.
Biszkopt przekrój wzdłuż i przełóż masą.Wierzch też pokryj masą,posyp startą czekoladą.
Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia i octem.Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.Połącz białka z żółtkami,delikatnie wymieszaj.Do powstałej masy wsyp mąkę.Wymieszaj.Piecz ok. 25 min. w temp.180 st.
KREM:
Ugotuj pół litra mleka z cukrem.Do pozostałego mleka dodaj olejek i mąkę.Powoli wlej mleko z mąką do tego gotującego się,nie przerywając mieszania.Wystudź.Utrzyj margarynę i dodaj do masy.
Biszkopt przekrój wzdłuż i przełóż masą.Wierzch też pokryj masą,posyp startą czekoladą.