Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowa pychotka
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, następnie wsypywać po łyżce cukru. Dodać żółtka i nadal ubijać. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem i ubijać na najmniejszych obrotach miksera. Ciasto przelać do formy i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
2. Po upieczeniu biszkopt przestudzić, po czym przekroić go na dwie części.
3.Masa orzechowa: do gotującego się mleka wsypać szklankę zmielonych orzechów, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej masy dodawać po łyżce zaparzonych wcześniej w mleku orzechów. Całość dokładnie wymieszać.
4. Na spód biszkopta wyłożyć 3/4 masy i dokładnie ją rozprowadzić. Następnie przykryć go drugą częścią biszkoptu i wyłożyć pozostałą masę na wierzch ciasta. Ciasto posypać startą na wiórki czekoladą.
2. Po upieczeniu biszkopt przestudzić, po czym przekroić go na dwie części.
3.Masa orzechowa: do gotującego się mleka wsypać szklankę zmielonych orzechów, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej masy dodawać po łyżce zaparzonych wcześniej w mleku orzechów. Całość dokładnie wymieszać.
4. Na spód biszkopta wyłożyć 3/4 masy i dokładnie ją rozprowadzić. Następnie przykryć go drugą częścią biszkoptu i wyłożyć pozostałą masę na wierzch ciasta. Ciasto posypać startą na wiórki czekoladą.