sailin

sailin

Kucharz
[Przepisów: 7]

Ciasto Orzechowe

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bez użycia miksera;) smacznego:)

Ciasto Orzechowe

Składniki:

Ciasto Orzechowe

 

  • 7-8 jabłek (pokrojonych w drobną kostkę, bądź starte na tarce)
  • 1 szklanka rodzynek
  • 2 szklanki cukru
  • 3-4 jajka (roztrzepać widelcem)
  • 3 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 szklanka włoskich orzechów

Sposób przygotowania:

Ciasto Orzechowe
Pokrojone jabłka, rodzynki i cukier wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i wymieszać, następnie wyłożyć na blachę i piec w temperaturze 180-200 stopni, ok. 40 minut.