Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe
Białka ubić, dodać cukier, dodać żółtka.
Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia + orzechy.
Krem:
Mleko zagotować z cukrem, kakao i orzechy.W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić budyń waniliowy lub śmietankowy, zagotować i ostudzić.
Masło utrzeć i stopniowo dodawać masę budyniową.
Biszkopt przekroić na pół, przełożyć masą. Udekorować wg uznania.
Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia + orzechy.
Krem:
Mleko zagotować z cukrem, kakao i orzechy.W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić budyń waniliowy lub śmietankowy, zagotować i ostudzić.
Masło utrzeć i stopniowo dodawać masę budyniową.
Biszkopt przekroić na pół, przełożyć masą. Udekorować wg uznania.