Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe w polewie karmelowej
Składniki ciasta włożyć do miski, starannie zmiksować. Przełożyć ciasto do tortownicy o średnicy 24-28cm, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190st C i upiec.
Polewa:
Puszkę mleka wstawić do garnka z wodą tak aby puszka była zakryta wodą. Gotować 3 godziny, cały czas aby puszka była przykryta wodą. Po 3 godzinach ostrożnie otworzyć puszkę i jej zawartość rozsmarować po ostudzonym cieście. Następnie polać polewą i udekorować orzechami.
Polewa:
Puszkę mleka wstawić do garnka z wodą tak aby puszka była zakryta wodą. Gotować 3 godziny, cały czas aby puszka była przykryta wodą. Po 3 godzinach ostrożnie otworzyć puszkę i jej zawartość rozsmarować po ostudzonym cieście. Następnie polać polewą i udekorować orzechami.