czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Ciasto orzechowe z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i smaczne rozpływa się w ustach..

Ciasto orzechowe z budyniem

Składniki:

Ciasto orzechowe z budyniem

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe z budyniem
Ciasto: Oddzielić białka od żółtek.Ubić pianę z białek.Dalej ubijając stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku, orzechy, mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto wyłożyć do blaszki.Piec ok.30 minut w temp.180 stopni. Masa budyniowa: W szklance mleka rozmieszać budyń, mąkę i żółtka.Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać roztrzepaną masę i ugotowań budyń.Masło utrzeć.Ucierając dodawać stopniowo przestudzony budyń.Na końcu dodać pokrojone brzoskwinie. Ciasto orzechowe z budyniem: Upieczone ciasto przekroić wzdłuż.Na jeden płat ciasta wyłożyć 3/4 masy.Przykryć drugim płatem, posmarować resztą masy.Udekorować według uznania.