Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo-kokosowe z kremem brzoskwiniowym
Białka ubijamy na sztywno, miksując wsypujemy cukier i dodajemy po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mielone orzechy wymieszane z bułką tartą, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt kroimy na pół.
Białka ubijamy na sztywno, miksując stopniowo wsypujemy cukier, na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Masę przelewamy do formy (25x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 35-40 minut.
Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy na małe kawałki.
Syrop uzupełniamy wodą żeby było 0,5 litra płynu, odlewamy pół szklanki, miksujemy z budyniem, mąką i żółtkami, pozostały syrop zagotowujemy z cukrem, wlewamy wymieszany budyń, ciągle mieszając gotujemy budyń, odstawiamy do ostudzenia.
Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, na końcu dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Dodajemy pokrojone brzoskwinie, delikatnie mieszamy.
Na dolną część biszkoptu orzechowego wykładamy połowę kremy brzoskwiniami, przykrywamy biszkoptem kokosowym, wykładamy pozostały krem, przykrywamy wierzchnią częściom biszkoptu orzechowego. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przed podaniem ciasto mocno schładzamy.
Białka ubijamy na sztywno, miksując stopniowo wsypujemy cukier, na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Masę przelewamy do formy (25x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 35-40 minut.
Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy na małe kawałki.
Syrop uzupełniamy wodą żeby było 0,5 litra płynu, odlewamy pół szklanki, miksujemy z budyniem, mąką i żółtkami, pozostały syrop zagotowujemy z cukrem, wlewamy wymieszany budyń, ciągle mieszając gotujemy budyń, odstawiamy do ostudzenia.
Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, na końcu dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Dodajemy pokrojone brzoskwinie, delikatnie mieszamy.
Na dolną część biszkoptu orzechowego wykładamy połowę kremy brzoskwiniami, przykrywamy biszkoptem kokosowym, wykładamy pozostały krem, przykrywamy wierzchnią częściom biszkoptu orzechowego. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przed podaniem ciasto mocno schładzamy.