Sposób przygotowania:
Ciasto Pani Walewska
CIASTO:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać wszystkie składniki, zagnieść ciasto. Gdy będzie mało twarde można dodać mąki. Rozwałkować dwa placki. Posmarować powidłem. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i szklanki cukru pudru. Po wierzchu posypać migdałami. Piec ok 30min na dużej blaszce.
KREM: Wykonanie: Ugotować budyń, kiedy wystygnie zmiksować z kostką masła. Przełożyć ciasto.
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać wszystkie składniki, zagnieść ciasto. Gdy będzie mało twarde można dodać mąki. Rozwałkować dwa placki. Posmarować powidłem. Na wierzch wyłożyć pianę z białek i szklanki cukru pudru. Po wierzchu posypać migdałami. Piec ok 30min na dużej blaszce.
KREM: Wykonanie: Ugotować budyń, kiedy wystygnie zmiksować z kostką masła. Przełożyć ciasto.