Sposób przygotowania:
Pani Walewska
Ze składników na ciasto zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki. Rozłożyć na blaszce pierwszą część ciasta i wyłożyć na nią 1/2 słoiczka dżemu porzeczkowego. Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, mąkę. Połowę pianki wyłóż na pierwszą część ciasta. Posyp bakaliami. Podobnie zrób z drugą częścią ciasta. Upiec odzielnie każdą część ciasta.
Rozprowadzić w 1/2 szkl. mleka obydwie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wylać rozrobiony budyń i gotować ciągle mieszając aż się zgęstnieje. Odstudzić. Utrzeć z kostką masła.
Na pierwszą upieczoną część ciasta wyłóżyć gotową masę. Przykryć drugą częścią. Schłodzić i podawać.
Smacznego!;)
Rozprowadzić w 1/2 szkl. mleka obydwie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wylać rozrobiony budyń i gotować ciągle mieszając aż się zgęstnieje. Odstudzić. Utrzeć z kostką masła.
Na pierwszą upieczoną część ciasta wyłóżyć gotową masę. Przykryć drugą częścią. Schłodzić i podawać.
Smacznego!;)