Sposób przygotowania:
Ciasto Pawełek
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach blaszki 24x42 cm. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 175 stop. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. KREM Do rondelka wlać mleko, dodać posiekane batoniki, cukier i 0,5 tabliczki czekolady, na wolnym ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia się wszystkich składników, ostudzić. Margarynę utrzeć z żółtkami na puch. Do utartej masy żółtkowej dodawać po łyżce zimnej masy z batoników, utrzeć. Na samym końcu dodać wódkę, dokładnie utrzeć. SKŁADANIE CIASTA biszkopt połowa kremu biszkopt druga część kremu Wierzch ciasta posypać startą czekoladą, pozostałą od kremu.