Sposób przygotowania:
Ciasto piaskowe z jabłkami
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą na puszysta masę. Do masy dodajemy stopniowo jajka, oraz następnie mąkę z proszkiem i mleko na przemian i ucieramy dokładnie.
Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto.
Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w 180stC.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto.
Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w 180stC.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.