Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto piernikowe z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto piernikowe można przełożyć marmoladą. Jest wilgotne, aromatyczne, łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.

Ciasto piernikowe z dżemem

Składniki:

Ciasto piernikowe z dżemem

 

Sposób przygotowania:

Ciasto piernikowe z dżemem
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 jajku. Następnie dodać mąkę, mleko i przyprawę do pierników i wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 170 stopniach do suchego patyczka. Upieczone, zimne ciasto przełożyć dżemem.