Sposób przygotowania:
Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa owocowa:
Owoce obrac i pokroic na mniejsze części. Rozgotowac je i dodać 2 galaretki. Jeszcze chwile pogotowa ci ostudzić. Wylac na biszkopt.
Masa:
Przygotowac żelatyne i ostudzić. Serki utrzeć na puszysta masę, powoli dodawac po łyżce żelatyny cały czas miksując. Wylac na masę owocową.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej wody. Ostudzic i wylac na masę.
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa owocowa:
Owoce obrac i pokroic na mniejsze części. Rozgotowac je i dodać 2 galaretki. Jeszcze chwile pogotowa ci ostudzić. Wylac na biszkopt.
Masa:
Przygotowac żelatyne i ostudzić. Serki utrzeć na puszysta masę, powoli dodawac po łyżce żelatyny cały czas miksując. Wylac na masę owocową.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej wody. Ostudzic i wylac na masę.