Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszne ciasto z letnich owoców

Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy

Składniki:

Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa owocowa:
  • 1 kg owoców: jabłka i brzoskwinie
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • Masa:
  • 300 g serka homogenizowanego
  • 2 łyżki zelatyny
  • Reszta:
  • Galaretka pomarańczowa

 

Sposób przygotowania:

Ciasto pomarańczowe bez pomarańczy
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa owocowa:
Owoce obrac i pokroic na mniejsze części. Rozgotowac je i dodać 2 galaretki. Jeszcze chwile pogotowa ci ostudzić. Wylac na biszkopt.
Masa:
Przygotowac żelatyne i ostudzić. Serki utrzeć na puszysta masę, powoli dodawac po łyżce żelatyny cały czas miksując. Wylac na masę owocową.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej wody. Ostudzic i wylac na masę.