Sposób przygotowania:
Ciasto porzeczkowe- odchudzoneprzygotowania
Oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.
Do ubitych stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści.
Do masy dodajemy nie przerywając ubijania po jednym żółtku.
Odstawiamy robot i dalej używamy już szpatułki.
Dodajemy przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
Na końcu wlewamy olej- mieszamy po raz ostatni i ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia
Biszkopt pieczemy w temperaturze 175st przez 20-25 minut - do suchego patyczka.
Upieczone studzimy
Zimny mocno ponczujemy np herbatą i smarujemy dżemem/galaretką porzeczkową
przygotowanie
Odlewamy 100 ml mleka i wkładamy do niego żelatynę - postępujemy tak jak zaleca producent, czyli czekamy 7 minut, lekko podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia, studzimy.
Mleko ubijamy razem z Śnieżką, gdy zgęstnieje, nie przerywając ubijania wlewamy cienkim strumieniem, żelatynę z mlekiem. Masę od razu przekładamy na biszkopt i odstawiamy do stężenia.
Galaretki w proszku rozpuszczamy w 900 ml wrzątki i studzimy, gdy zaczną tężeć wylewamy na ciasto,
Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Odlewamy 100 ml mleka i wkładamy do niego żelatynę - postępujemy tak jak zaleca producent, czyli czekamy 7 minut, lekko podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia, studzimy.
Mleko ubijamy razem z Śnieżką, gdy zgęstnieje, nie przerywając ubijania wlewamy cienkim strumieniem, żelatynę z mlekiem. Masę od razu przekładamy na biszkopt i odstawiamy do stężenia.
Galaretki w proszku rozpuszczamy w 900 ml wrzątki i studzimy, gdy zaczną tężeć wylewamy na ciasto,
Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia
SylaUla
mocsłodkości
Czekoladka 2