iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Ciasto porzeczkowo-agrestowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Po wyjęciu i przestudzeniu polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą, Bądź można posypać cukrem pudrem.

Ciasto porzeczkowo-agrestowe

Składniki:

Ciasto porzeczkowo-agrestowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto porzeczkowo-agrestowe
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy kolejno po jednym jajku miksując ciągle, następnie dodajemy porcje mąki z proszkiem do pieczenia oraz mleko, ucieramy na gładką masę. Wykładamy część masy na prostokątną blachę, wykładamy porzeczki obsypane brązowym cukrem. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu następnie wykładamy na spód, drugą część masy rozkładamy na budyniu, kładziemy agrest. Ciasto pieczemy 50 min. w temp. 170 stopni.