Sposób przygotowania:
Ciasto Prince PoloPieczemy 2 biszkopty
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy żółtka, potem cukier. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem, wodę i olej i delikatnie mieszamy. Ciasto dajemy na dwie formy wyłożone papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy każdy biszkopt około 20 minut ( do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
Robimy wkładkę z wafelkami
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, następnie dodajemy zmielone orzechy, kokos oraz pokrojone drobno wafelki w czekoladzie, na sam koniec dajemy mąkę z proszkiem wszystko razem delikatnie mieszamy.
Piezemy wkładke z wafelkami
Ciasto wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30-40 minut (do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.
Robimy masę
Mleko, cukier oraz połamana gorzką czekoladę dajemy do garnka i zagotowujemy, nich to wszystko razem chwilę się pogotuje, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.
Następnie ucieramy margarynę, dodajemy po łyżce zimnej masy i cały czas ucieramy.
Przkładamy
Na jeden biszkopt wykładamy połowę masy i rozsmarowujemy
Przekładanie
Następnie dajemy wkładkę z wafelkami
Przekłądanie
Na wkładkę dajemy pozostałą masę i rozsmarowujem
Zakończenie
Przekładamy drugim biszkoptem i posypujemy cukrem pudrem.
Megi-