Sposób przygotowania:
Ciasto Prince Polo
Biszkopt: Białka ubij na sztywno. Stopniowo dodawaj cukier oraz żółtka. Wlej olej i ocet. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto wylej na blaszkę (wymiary 22×30 cm) . Piecz około 25-30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto bakaliowe: Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp cukier, wymieszaj. Dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciastka Prince Polo pokrój w drobną kosteczkę. Orzechy posiekaj. Do piany z białek dodaj orzechy, kokos oraz Prince Polo. Delikatnie wymieszaj łyżką masę. Ciasto przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: Z mleka odlej ½ szklanki, pozostałe mleko zagotowuj. W odlanym mleku wymieszaj budynie, cukry oraz mąkę ziemniaczaną. Zawiesinę wlej do gotującego się mleka. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Przestudź. Kawę rozpuść w 1 łyżce wrzącej wody, przestudź. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce ziemnego budyniu. Utrzyj. Wlej kawę oraz spirytus. Wymieszaj. Przełożenie ciasta: ciasto bakaliowe – połowa masy – biszkopt - połowa masy. Gotowe ciasto oprósz kakao i schłódź 2-3 godziny w lodówce.