Sposób przygotowania:
Ciasto Prince Polo
Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy żółtka. Na koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Ciasto pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt studzimy. Ciasto bezowe: Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem. Następnie dodajemy wiórki, drobno posiekane orzechy i wafelki pokrojone w kostkę. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy. Krem: Żółtka ubijamy na parze wraz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gęsto masę. Masę studzimy i miksujemy z masłem na krem. Biszkopt smarujemy kremem. Przykrywamy go ciastem bezowym i na wierzchu ciasta robimy esy floresy z polewy czekoladowej. Smacznego!