Sposób przygotowania:
Ciasto Pysznotka
Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy szybko ciasto kruche. Dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na dwie blaszki. Lekko zapiekamy i smarujemy każde ciasto dżemem z czarnej porzeczki. Następnie ubijamy pianę z 4 białek i 2 łyżek cukru, pod koniec dodajemy 1 łyżkę mąki. Tak ubitą pianę wykładamy na placki. Następnie na pianę posypujemy orzechy, rodzynki oraz wiórki kokosowe. Pieczemy dwa jednakowe placki w temp. 180*C do momentu, aż się zrumienią.
Masa: budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie po wystudzeniu budynie miksujemy z miękkim masłem. Tak przygotowana masą przekładamy obydwa placki.
Wierzch polewamy polewą czekoladową.
Masa: budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie po wystudzeniu budynie miksujemy z miękkim masłem. Tak przygotowana masą przekładamy obydwa placki.
Wierzch polewamy polewą czekoladową.