Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowe z migdałami
1. Rabarbar obierz i pokrój w 2 cm paski. Wrzuć do miski i zasyp 50 g cukru. Odstaw na pól godziny (możesz pominąć ten krok jeśli używasz rabarbaru z puszki)
2. Miękkie masło ubij mikserem z pozostałym cukrem i cały czas miksując dodawaj po kolei jajka.
3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami. Dodaj suchą mieszankę do masy maślanej i używając szpatułki delikatnie wymieszaj.
4. Teraz dodaj starta skórkę z pomarańczy i sok pomarańczowy.
5. Dodaj rabarbar i powstały sok do ciasta i ponownie wymieszaj szpatułką. Posyp płatkami migdałowymi.
6. Przełóż do tortownicy 23 cm i piecz przez 25 minut w temp. 190 stopni, po czym zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz dalsze 25 minut. Przestudź, posyp cukrem pudrem i...smacznego!
2. Miękkie masło ubij mikserem z pozostałym cukrem i cały czas miksując dodawaj po kolei jajka.
3. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami. Dodaj suchą mieszankę do masy maślanej i używając szpatułki delikatnie wymieszaj.
4. Teraz dodaj starta skórkę z pomarańczy i sok pomarańczowy.
5. Dodaj rabarbar i powstały sok do ciasta i ponownie wymieszaj szpatułką. Posyp płatkami migdałowymi.
6. Przełóż do tortownicy 23 cm i piecz przez 25 minut w temp. 190 stopni, po czym zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz dalsze 25 minut. Przestudź, posyp cukrem pudrem i...smacznego!