Sposób przygotowania:
Babka herbaciano-miodowaHerbata:
Herbatę należy zalać zagotowanym mlekiem i odstawić, aby całkowicie wystygła.
Masa:
Miękkie masło lub margarynę utrzeć z cukrem do puszystości i nadal miksując wbić jajka.
Następnie wlać miód i powoli oraz naprzemiennie dodać mąkę uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia oraz mleko z herbatą.
Pieczenie i dekoracja:
Ciasto przelać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy .
Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1 godziny (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Po ostudzeniu wyjąć z blaszki i udekorować polewą czekoladową, cukrem pudrem lub lukrem.
cherry
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223
testing223