Sposób przygotowania:
Ciasto Rafaello 8
Odzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno a żółtka ucieramy z cukrem na jasną kremową masę. Do ubitych białek dodajemy masę z żółtek. Dosypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st c. Przygotowane ciasto wylewamy na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blachę o średnicy 24 cm i wstawiamy do piekarnika na 25 min. Po upieczeniu zostawiamy ciasto do wystygnięcia. Białe czekolady rozpuszczamy na parze. Śmietanę ubijamy z zagęstnikami. Do ubitej śmietany dolewamy rozpuszczone czekolady. Dosypujemy pół paczki kokosu i pół paczki płatków migdałów. Gotową masę wykładamy na wystudzony biszkopt. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Potem wierzch ciasta dekorujemy pozostałym kokosem i płatkami migdałów.
edytaha
edytaha
Tatiana82
Oczywiście już odpowiadam. Wiórki kokosu oraz płatków migdałów mają być w opakowaniu 200g
edytaha
Dziękuję :)