Sposób przygotowania:
Rafaello na biszkopcie
Biszkopt:
Jajka należy utrzeć z cukrami i połączyć z olejem Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto umieścić w formie wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 części.
Krem:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić (powinna być wciąż płynna). Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć z wiórkami kokosowymi oraz czekoladą. Powstałą masę podzielić na 2 równe części.
Na pierwszym kawałku ciasta rozsmarować (równomiernie) pierwszą porcję kremu, przykryć kolejnym biszkoptem i na końcu wyłożyć resztę kremu.
Wierzch:
Mało roztopić na patelni i wymieszać z cukrem oraz wiórkami. Całość lekko podprażyć (na złoto) i delikatnie wklepać w wierzch ciasta (na kremie). (Zrobiłam też kilka "szlaczków z ciemnej czekolady).
Ciasto należy schłodzić w lodówce.
Jajka należy utrzeć z cukrami i połączyć z olejem Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto umieścić w formie wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 części.
Krem:
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić (powinna być wciąż płynna). Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć z wiórkami kokosowymi oraz czekoladą. Powstałą masę podzielić na 2 równe części.
Na pierwszym kawałku ciasta rozsmarować (równomiernie) pierwszą porcję kremu, przykryć kolejnym biszkoptem i na końcu wyłożyć resztę kremu.
Wierzch:
Mało roztopić na patelni i wymieszać z cukrem oraz wiórkami. Całość lekko podprażyć (na złoto) i delikatnie wklepać w wierzch ciasta (na kremie). (Zrobiłam też kilka "szlaczków z ciemnej czekolady).
Ciasto należy schłodzić w lodówce.
gosiapiotrek23