Sposób przygotowania:
Ciasto sernikowe z kawowymi biszkoptami
Wodę zagotować i zaparzyć cappucino,dodać 4 łyżki cukru i odstawić do ostygnięcia.Upieczony biszkopt wyłozyc z formy na deseczkę,aby był całkowicie prosty i w tej pozycji go wystudzić.Zimny włożyć spowrotem do blachy.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia.Rozpuścić i odrobinę ostudzić.Ubić śmietanę kremówkę ,dodać do niej fix i cukier waniliowy.
Białka jajek ubić na sztywną piane.Żółtka rozetrzeć i dodać serek waniliowy dodać do tego śmietanę,żelatynę i ajerkoniak.Wszystko dokładnie wymieszać i część masy wylać na biszkopt.Następnie układać na niej biszkopty moczone w zimnej kawie.Następnie resztę masy i wyrównać powierzchnię , bo szybko
stygnie i gęstnieje.Na wierzch układać ciasno biszkopty (brzuszkami w spód) .Wstwaić ciasto do lodówki.W tym czasie
roztopić czekoladę w wodnej kąpieli z 2 łyżkami masła.Ciasto posmarować jeszcze ciepłą czekoladą i posypać czekoladową posypką.W innej wersji robiłam na serku czekoladowym i biszkopty moczyłam w capucino czekoladowym lub kakao na mleku.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia.Rozpuścić i odrobinę ostudzić.Ubić śmietanę kremówkę ,dodać do niej fix i cukier waniliowy.
Białka jajek ubić na sztywną piane.Żółtka rozetrzeć i dodać serek waniliowy dodać do tego śmietanę,żelatynę i ajerkoniak.Wszystko dokładnie wymieszać i część masy wylać na biszkopt.Następnie układać na niej biszkopty moczone w zimnej kawie.Następnie resztę masy i wyrównać powierzchnię , bo szybko
stygnie i gęstnieje.Na wierzch układać ciasno biszkopty (brzuszkami w spód) .Wstwaić ciasto do lodówki.W tym czasie
roztopić czekoladę w wodnej kąpieli z 2 łyżkami masła.Ciasto posmarować jeszcze ciepłą czekoladą i posypać czekoladową posypką.W innej wersji robiłam na serku czekoladowym i biszkopty moczyłam w capucino czekoladowym lub kakao na mleku.
Alita
iwi69
BEEA123
kamila1234