Sposób przygotowania:
Ciasto sernikowe z malinami
Ciasto: Z mąki , margaryny, wody, proszku do pieczenia, cukru żółtek i szczypty soli zagnieść ciasto i wyłożyć spód wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec 10-15 minut w temp 180 stopni. Sernik: Ser zmielić 2 razy.Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito. Ser utrzeć z jajkami żółtkami, cukrem. Wlać śmietankę , ,maliny i dodać mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie utrzeć i wylać na podpieczony spód. Piec około 1h w temp 180 stopni. Ostudzić po upieczeniu. Pianka: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Schłodzoną śmietankę ubić krótko z cukrem a następnie dodać jogurt i wlać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Piankę wyłożyć na sernik a na piance poukładać maliny.