Sposób przygotowania:
Ciasto sernikowo-makowe zwane seromakowcem
Z 6 jajek oddzielić białka od żółtek. Miękką margarynę zmiksować z żółtkami oraz z waniliowym cukrem i cukrem pudrem. Do zmiksowanych z cukrami i margaryną żółtek dodać zmielony ser z wiaderka i oba opakowania budyniu i dalej wszystko ucierać mikserem. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać ją do utartej mikserem serowej masy. W ten sposób przygotowaliśmy już serową część ciasta. Masę makową zmiksować z 4 całymi jajkami i kilkoma kroplami aromatu rumowego. W ten sposób powstanie nam warstwa makowa ciasta. Średniej wielkości blaszkę wyścielić papierem do pieczenia. Na spód blaszki poukładać okrągłe biszkopty. Na biszkopty wylać trochę masy serowej, a na nią przełożyć całość makowej masy, którą następnie przykryć resztą masy serowej. Tak przygotowane surowe jeszcze ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec seromakowca przez około 60 minut.