Sposób przygotowania:
Ciasto serowo-budyniowe z brzoskwinią
Z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru, całych jaj oraz żółtka zagniatamy ciasto. Wykładamy na dużej, prostokątnej blaszce. Gotujemy 3 budynie czekoladowe na 1 litrze mleka. Czekamy aż wystygnie. W mikserze ucieramy: margarynę, cukier, dodajemy stopniowo serek i żółtka z 3 jajek. Następnie wsypujemy budyń śmietankowy. W innym naczyniu ubijamy 4 białka na sztywną pianę. Następnie dodajemy ją do miski z miksowaną zawartością za pomocą drewnianej łyżki. Delikatne mieszamy. Na ciasto wykładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie, wylewamy wystudzoną masę budyniową, a na nią serową. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok. 40 minut.
2milutka