Sposób przygotowania:
Ciasto sezonowe
Robimy kruche ciasto. Make mieszamy z proszkiem do pieczenia i scieramy do niej na tarce o grubych oczkach margaryne, po czym siekamy ja nozem. Do miseczki oddzielamy zoltka, roztrzepujemy je z cukrem krysztalem i waniliowym oraz smietana. Tak powstala papke dodajemy powoli do maki wyrabiajac ciasto. Ciasto dzielimy na dwie czesci i kazda rozwalkowujemy do wielkosci foremki. Myjemy i obieramy jablka oraz sliwki. Jablka kroimy w grube polplasterki, sliwki w kosteczke. Rodzynki moczymy krotko we wrzatku i odcedzamy. Do foremki wkladamy 1 czesc kruchego ciasta i ukladamy jablka rzedami. Miedzy jablkami ukladamy rodzynki, na nich sliwki. Wszystko posypujemy cynamonem i migdalami. Kladziemy 2 czesc ciasta, nakluwamy ja widelcem, smarujemy pozostalym bialkiem i sypiemy migdalami. Pieczemy ok 40-50 min w temp 200-220*. Posypujemy cukrem pudrem.