Sposób przygotowania:
Ciasto Shrek 5
Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy cukry i ubijamy. Dodajemy żółtka i olej i dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Przelewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. W 1 1/2 szkl soku rozpuszczamy budynie. Pozostały sok zagotowujemy i do gotującego wlewamy zawiesinę budyniową. Chwilę gotujemy cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje, Masę budyniową wykładamy na upieczony biszkopt. Na masie budyniowej układamy biszkopty. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Do śnieżek wlewamy tężejącą galaretkę (rozpuszczoną w 3/4 szkl gorącej wody). Dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Wierzch ciasta oblewamy tężejąca zieloną galaretką. Smacznego.