aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto- Słodka delicja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne słodkie ciasto. Uwielbiam delicje i lubię umieszczać je w innych ciastach, a to nadaje się do takiego połączenia.

Ciasto- Słodka delicja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto- Słodka delicja

 

  • Ciasto:
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 dag margaryny
  • 6 jaj
  • 2 szkl mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 szkl wody
  • 1 szkl cukru
  • Kupki kokosowe:
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 dag cukru
  • 6 białek
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • Masa:
  • 2 paczki delicji truskawkowych
  • Spirytus do smaku
  • 6 żółtek
  • 1 łyżka kakao
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 litra mleka
  • 1 szkl cukru
  • Dodatkowo:
  • 1 polewa

 

Sposób przygotowania:

Ciasto- Słodka delicja
Ciasto: Margarynę, wodę, kakao i cukier zagotowujemy, a następnie studzimy. Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia mieszamy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Wylewamy na 2 formy 25/36. Kupki kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Mieszamy i kupkami wykładamy na obydwa ciasta kakaowe. Pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Masa: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy mąki i żółtka, pozostałą ilość zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy mąki, gotujemy do zgęstnienia, studzimy i łączymy z utartą margaryną. Dzielimy na pół do jednej części dodajemy kakao i alkohol. Przełożenie: Ciasto- masa jasna- delicje jedna koło drugiej- masa z kakao- ciasto- polewa
Ciasto- Słodka delicja
Ciasto: Margarynę, wodę, kakao i cukier zagotowujemy, a następnie studzimy.
Ciasto- Słodka delicja
Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia mieszamy
Ciasto- Słodka delicja
Kupki z kokosem wykładamy na ciasto kakaowe.
Ciasto- Słodka delicja
Masa: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy mąki i żółtka, pozostałą ilość zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy mąki, gotujemy do zgęstnienia, studzimy i łączymy z utartą margaryną.