Sposób przygotowania:
Ciasto Smerfetka
1. Wykonanie biszkopta:Ubić pianę z białek dodać cukier,następnie żółtka i wodę
na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać łyżką
Wykonanie masy budyniowej:Ugotować budyń,wystudzić.Utrzeć 1 margarynę i dodawać
stopniowo wystudzony budyń a na końcu dodać kilka kropli barwnika.
Wykonanie:Śnieżki ubić z 2szkl. mleka na koniec ubijania dodać tężejące
galaretki.
Wykonanie placka:
biszkopt
masa budyniowa
delicje jagodowe(lub inne)
masa ze śnieżki
galaretka
na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać łyżką
Wykonanie masy budyniowej:Ugotować budyń,wystudzić.Utrzeć 1 margarynę i dodawać
stopniowo wystudzony budyń a na końcu dodać kilka kropli barwnika.
Wykonanie:Śnieżki ubić z 2szkl. mleka na koniec ubijania dodać tężejące
galaretki.
Wykonanie placka:
biszkopt
masa budyniowa
delicje jagodowe(lub inne)
masa ze śnieżki
galaretka
kasik12
Podniebienie pewnie też;D