Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowo - kakaowe
Puieczemy 2 biszkopoty.
robimy mase ciemną: do mleka dodajemy obydwa cukry, kakao i masło(10 dag), ciagle mieszamy i czekamy aż sie zagotuje. następnie uciermay calą kostke masło, dodajemy zółtko i przestudzoną mase kakaową.
Śmietane ubijamy i dodajemy do niej rozpuszczoną żelatyne.
Sposób ułożenia: ciasto jasne, masa kakaowa, ciasto ciemne i bita śmietanka.
robimy mase ciemną: do mleka dodajemy obydwa cukry, kakao i masło(10 dag), ciagle mieszamy i czekamy aż sie zagotuje. następnie uciermay calą kostke masło, dodajemy zółtko i przestudzoną mase kakaową.
Śmietane ubijamy i dodajemy do niej rozpuszczoną żelatyne.
Sposób ułożenia: ciasto jasne, masa kakaowa, ciasto ciemne i bita śmietanka.