Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowo galaretkowe
Galaretkę rozrobić i pozostawić do całkowitego stężenia.
Jajka wbić do miski i zmiksować.Dodać cukier i mieszać do uzyskania puszystej masy.Mąkę wymieszać z kakaem oraz proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej.Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.Przygotować prostokątną blachę i wyłożyć papierem do pieczeniu.Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Galaretkę pokroić w kosteczkę.Żelatynę wymieszać w niewielkiej ilości wody i delikatnie ostudzić.Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem dodając ostudzoną rozpuszczoną żelatynę.Wrzucić pokrojoną galaretkę i wymieszać.Na chwile włożyć do lodówki aby zaczęła delikatnie tężeć.Spód biszkopta posmarować powidłami śliwkowymi lub dowolnym dżemem. i wyłożyć masę śmietanową.Przykryć górną częścią biszkopta.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Bitą śmietanę rozrobić wedle przepisu na opakowaniu.Posmarować wierzch ciasta i dowolnie przyozdobić.
Jajka wbić do miski i zmiksować.Dodać cukier i mieszać do uzyskania puszystej masy.Mąkę wymieszać z kakaem oraz proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej.Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.Przygotować prostokątną blachę i wyłożyć papierem do pieczeniu.Przelać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Galaretkę pokroić w kosteczkę.Żelatynę wymieszać w niewielkiej ilości wody i delikatnie ostudzić.Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem dodając ostudzoną rozpuszczoną żelatynę.Wrzucić pokrojoną galaretkę i wymieszać.Na chwile włożyć do lodówki aby zaczęła delikatnie tężeć.Spód biszkopta posmarować powidłami śliwkowymi lub dowolnym dżemem. i wyłożyć masę śmietanową.Przykryć górną częścią biszkopta.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.Bitą śmietanę rozrobić wedle przepisu na opakowaniu.Posmarować wierzch ciasta i dowolnie przyozdobić.