Sposób przygotowania:
Ciasto sypane z dynią
W misce łączymy ze sobą kaszę mannę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia a następnie dzielimy na 3 części. Do puree z dyni dodajemy kurkumę i skórkę pomarańczową, mieszamy i dzielimy na dwie części. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy na dno 1/3 część suchych składników. Na suche wykładamy połowę puree z dyni.
Na masę dyniową wysypujemy 2 część suchych składników i na nie wykładamy resztę puree z dyni. Na dynię wysypujemy resztę suchych składników. Masło ścieramy na górę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godz w temperaturze 200 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ważne: Każdą warstwę ciasta i puree wyrównujemy.
Na masę dyniową wysypujemy 2 część suchych składników i na nie wykładamy resztę puree z dyni. Na dynię wysypujemy resztę suchych składników. Masło ścieramy na górę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godz w temperaturze 200 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ważne: Każdą warstwę ciasta i puree wyrównujemy.