Sposób przygotowania:
Ciasto tortowe urodzinowe
Białka ubijamy, dodajemy żółtka i cukier,następnie resztę składników i mieszamy, Wylewamy do średniej tortownicy i pieczemy w temperaturze 180* przez 30 minut. Ciasto kroimy wzdłuż na dwie części i nasączamy lekko rozcieńczonym alkoholem. Rozpuszczamy galaretkę i wylewamy do płaskiego naczynia, odstawiamy do zastygnięcia. Krem kawowy:żelatynę rozpuszczamy w szklance gorącej wodzie, kawę rozpuszczamy w szklance gorącego mleka,studzimy. Do kawy wsypujemy bitą śmietanę, ubijamy, a następnie stopniowo dolewamy żelatynę, 3 łyżki zostawiamy do kolejnej masy.Krem wykładamy na pierwszy placek ciasta i wstawiamy do lodówki. Z galaretki wykrawamy 5 serduszek za pomocą foremki do ciastek, resztę kroimy w kostkę. Bita śmietana: dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach, w międzyczasie dosypujemy cukier puder, a gdy śmietanka zgęstnieje dodajemy żelatynę. Na pierwszą warstwę wykładamy galaretkę w kostkach i zalewamy ją śmietaną, przykrywamy drugim plackiem z ciasta i lekko dociskamy, wstawiamy do lodówki .W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, tzn. do blaszanego kubeczka wrzucamy pokruszoną czekoladę, a kubek wstawiamy do rondelka z wodą i podgrzewamy do rozpuszczenia słodkości. Czekoladą smarujemy wierzch ciasta, dekorujemy,serduszkami z galaretki, skórką pomarańczową i kwiatuszkiem. Gotowe, smacznego.