Sposób przygotowania:
Ciasto tortowe z masą czekoladową.
Jajka wbić do miski, wsypać cukier, miskę położyć nad gotującą się wodą i ubijać aż brzegi zaczną obsychać. Następnie zdjąć z garnka z parą i ubijać do ostudzenia. Do zimnej masy jajecznej dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem, proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej brytfanny, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu ciasto przekroić na 3 placki. MASA Do miski wbić 3 jajka, dodać 6 łyżek cukru, cukier waniliowy. Miskę położyć nad parą i ubić. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Do drugiej miski włożyć margarynę i utrzeć dodając stopniowo zimą masę jajeczną. Do utartej masy dodać rozpuszczoną i ostudzoną jedną tabliczkę czekolady. Tak przygotowaną masą przekładać placki biszkoptowe