Sposób przygotowania:
Ciasto Tulipan i Przebiśnieg
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, wsypać cukier, zmiksować, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodawać po jednym żółtku, po każdym miksując dokładnie, ale delikatnie. Wsypać obie mąki, przesiane, zmiksować na najmniejszych obrotach. Wlać do formy 18x28cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w 170 stopniach. Wystudzić. Zdjąć papier. Formę wyścielić nowym papierem, włożyć biszkopt. Truskawki zamrożone wrzucić do garnka. Galaretki (na litr wody) rozpuścić w 200 ml i gorące jeszcze wlać do truskawek. Całość miksować blenderem na gęsty mus. Miksować jeszcze chwilę, aby masa była puszysta (masa szybko zastyga bo truskawki są zmrożone). Gdy zgęstnieje, wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę białą. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Dodać łyżkę jogurtu, wymieszać. Miękkie masło zmiksować z cukrem. Dodawać po łyżce jogurtu i mleka w proszku, aż do wyczerpania składników. Dodać sok z cytryny i żelatynę z jogurtem. Zmiksować i wyłożyć na stężałą masę truskawkową. Schłodzić przez noc w lodówce. Ciasto pokroić w kwadraty i podawać schłodzone. Przechowywać w lodówce