Sposób przygotowania:
Ciasto twarogowe
Biszkopt z przepisu "Biszkopt do ciasta twarogowego" wykładamy na ściereczkę i studzimy, przykrywamy go też z góry ściereczką, aby nie obsechł. Smarujemy go dżemem i zwijamy roladę, a następnie kroimy go na plastry o grubości 1,5 cm. Powinno wyjść od 23 do 27. Następnie tymi plastrami wykładamy jakąś miskę, musi być półokrągła i wyłożona folią plastikową, żeby można było później wyjąć ciasto. Powinno zostać też kilka plastrów na wyłożenie masy na wierzchu. Zajmijmy się teraz masą twarogową. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, aby spęczniała, następnie rozpuszczamy ją nad ogniem, ale nie gotujemy. Lekko schładzamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Do twarogu dodajemy ubitą śmietanę, likier i żelatynę. Starannie mieszamy. Owoce kroimy w małe cząstki, maliny i truskawki można zostawić w całości. Formę wcześniej wyłożoną plastrami rolady napełniamy masą twarogową wymieszaną z owocami. Staramy się, aby masa weszła we wszystkie wolne miejsca, ale żeby nie zasłaniała plastrów z rolady po wyjęciu z formy. Wierzch przykrywamy pozostałymi plastrami i dociskamy, aby powierzchnia była płaska i równa. Wszystko wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godzinki. Po tym, jak wszystko stężeje wyjmujemy ciasto na półmisek odwracając go, zdejmujemy folię i dekorujemy miętą i świeżymi owocami.
SMACZNEGO !!!
Przepis na biszkopt do przepisu: https://gotujmy.pl/biszkopt-do-ciasta-twarogowego,przepisy-szybkie-i-smaczne-przepis,73598.html
SMACZNEGO !!!
Przepis na biszkopt do przepisu: https://gotujmy.pl/biszkopt-do-ciasta-twarogowego,przepisy-szybkie-i-smaczne-przepis,73598.html
msewka
k.tyczynski
eli_555
misia53
Sałatki
Meggi
tamagochi75