Sposób przygotowania:
Ciasto waniliowe
Białka ubić na sztywną pianę, następnie powoli dodać cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko wymieszać. Piec przez około 45 minut w temp. 180 C. Wystudzone ciasto przekroić na dwa placki.
Jogurt wymieszać z serkiem, cukrem i śmietaną. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, połączyć z masą. Masę podzielić na dwie części. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z ostudzoną żelatyną. Na pierwszy placek wyłożyć część masy. Przykryć drugim ciastem, wyłożyć masę i na to śmietanę. Posypać startą czekoladą.
Jogurt wymieszać z serkiem, cukrem i śmietaną. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, połączyć z masą. Masę podzielić na dwie części. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z ostudzoną żelatyną. Na pierwszy placek wyłożyć część masy. Przykryć drugim ciastem, wyłożyć masę i na to śmietanę. Posypać startą czekoladą.