Sposób przygotowania:
Ciasto warstwowe z pianką malinową
1. Ciasto: białka ubić na sztywno, margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę z proszkiem, kakao i pianę. Mieszać. Wlać do formy 40 x 26 cm.Piec 20-30 minut w 180 stopniach C. 2. Masa budyniowa: na mleku z cukrami gotować budyń, ostudzony utarty z margaryną. Rozsmarować na cieście. Schłodzić. 3. Polewa: maliny miksować i przetrzeć,syrop zagotować, wsypać galaretki. Tężejącą wykładać na masę. 4. Pianka: maliny zmiksować, przetrzeć przez sito, śnieżkę ubić z mlekiem. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. śnieżkę, serki, maliny i galaretkę mieszać. Tężejąca masę rozsmarować na polewie. Układać maliny i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Ciasto schłodzić przez 2 godziny