aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto- Wiśniowy blok

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam ciasto każdemu jest prze słodkie i prze smaczne! Świetne połączenie smaków idealne wprost jest!

Ciasto- Wiśniowy blok

Składniki:

Ciasto- Wiśniowy blok

 

  • Mleczny blok:
  • 2 margaryny
  • 12 łyżek wody
  • 2 łyżki kakao
  • 2 szkl cukru
  • 50 dag mleka w proszku
  • 32 herbatniki
  • 1 tafla wafla
  • Galaretka:
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 0,75 l wody
  • Wiśnie
  • Biszkopt z makiem:
  • 4 jaja
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki maku
  • Masa śmietanowa:
  • 2 śnieżki
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie delicji

 

Sposób przygotowania:

Ciasto- Wiśniowy blok
Mleczny blok: Margaryny, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy i odstawiamy aby trochę przestygło. Herbatniki kruszymy i wraz z mlekiem w proszku mieszamy z masą. Galaretka: Galaretki przygotowujemy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia po czym dodajemy wiśnie i wykładamy na blok. Biszkopt z makiem: Białka ubijamy na sztywną piane z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Masa śmietanowa: Śnieżki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Pod koniec dodajemy cukier puder i letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Delicje kroimy w kostkę mieszamy ze śmietanką. Przełożenie: Wafel- mleczny blok- wiśnie z galaretką- masa śmietanowa- biszkopt z makiem

Tagi:

biszkopt mak