Sposób przygotowania:
Ciasto z agrestem
Na stolnice wysypuje mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól,cukier puder, dodaje masło, mieszam do połączenia się składników.Następnie dodaję żółtka, zarabiam szybko ciasto.Jeśli ciasto jest zbyt twarde, można dodać 2 łyżki śmietany gęstej. Połowę ciasta rozkładam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, a drugą część wkładam do zamrażarki na około 1 godzinę.Agrest obieram,płuczę,podlewam bardzo małą ilością wody,dodaję 2 łyżki cukru kryształu,gotuję.Gdy agrest zaczyna się rozpadać podczas gotowania, dodaję rozrobiony w małej ilości wody budyń,zagotowuję i odstawiam by wystygł.Zimny agrest ugotowany wykładam na ciasto. Białka pozostałe od żółtek ubijam z 2 łyżkami cukru kryształu na sztywno,dodając kisiel cytrynowy. Ubite białka wykładam na agrest.Ciasto wyjęte z zamrażarki trę na tarle na białka.Ciasto piekę około 70 minut w 170 stopniach. Życzę smacznego.