Sposób przygotowania:
Ciasto z agrestem i bezą
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać cukier,cukier waniliowy, żółtka,margarynę, kakao, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3 części, blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wysmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, 2 części ciasta pod mrozić w zamrażarce, trzecią rozgnieść palcami dno blaszki, nakłuć widelcem. Agrest podlać łyżką wody,zagotować, do gorącego wsypać dwie agrestowe galaretki, wystudzić, wylać na ciasto, następnie zetrzeć jedną część ciasta. (na tarce jarzynowej na grubych oczkach) Zimne białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać pod koniec cukier i budynie, wyłożyć na ciasto, na to zetrzeć ostatnią część ciasta. Piec w 180 st C 50-55 min Wystudzone ciasto, wstawić na 1 godz do lodówki. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego ,ciasto smakuje wybornie
Sarenka