Sposób przygotowania:
Ciasto z agrestem i truskawkami
Do miski wbijam białka, żółtka będą potrzebne osobno. Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier i dalej ubijam, i na końcu dokładam po jednym żółtku. Ubijam na puszystą masę Margarynę rozpuszczam i studzę. Mąk wrocławską przesiewam,dodaję do niej ziemniaczaną i proszek oraz orzechy. Przesypuję całość do jajek ubitych i mieszam. Na końcu wlewam margarynę zimną. Formę o średnicy 24 cm smaruję tłuszczem, wylewam ciasto i układam na wierzchu obrane truskawki i agrest. Można dodać więcej owoców. Kruszonka: Do miski wsypuję, mąkę, dodaję margarynę i delikatnie łącze. Na końcu dodaję cukier kryształ i cukier waniliowy. Delikatnie palcami łącze. Kruszonkę wysypuję na około formy. Ciasto piekę 45 minut temp 180 stopni. Posypuję cukrem pudrem