Sposób przygotowania:
Ciasto z ananasami
Ciasto:
Żółtka ubić ze szklanką cukru do białości.
Dodać olej wodę zmiksować, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wszystko razem zmiksować.Z białek ubić pianę, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Blachę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i upiec w 175stop. przez 35 minut.
Krem karpatka przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wyłożyć go na ciasto.
Na masie ułożyć pokrojone ananasy.
Posypka wiórkowa:
Margarynę rozpuścić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, przesmażyć na złoty kolor.
Posypką posypać wierzch ciasta.
Żółtka ubić ze szklanką cukru do białości.
Dodać olej wodę zmiksować, dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wszystko razem zmiksować.Z białek ubić pianę, dodać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Blachę wysmarować tłuszczem, wlać ciasto i upiec w 175stop. przez 35 minut.
Krem karpatka przyrządzić według przepisu na opakowaniu, wyłożyć go na ciasto.
Na masie ułożyć pokrojone ananasy.
Posypka wiórkowa:
Margarynę rozpuścić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, przesmażyć na złoty kolor.
Posypką posypać wierzch ciasta.