Sposób przygotowania:
Ciasto z bananem
Ciasto jasne: białka ubijamy na sztywno, dodając cukier i żółtka. Mieszamy z mąką i proszkiem. Cieczemy 35 min. w temp. 170 st. Ciasto ciemne: Białka ubijamy dodajemy cukier i żółtka. Następnie mieszamy z mąką proszkiem i kakaem. Pieczemy 30 min w temp. 170 st. Studzimy i wykrawamy kieliszkiem kółka (zachowując odstępy). Masa budyniowa: Na mleku gotujemy budynie, studzimy i ucieramy z masłem. Do 1/2 masy dodajmy kakao. Masa serowa: serki mieszamy z tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 1,5 szkl wrzątku. Banany kroimy w plastry grubości ciemnego biszkopta i skrapiamy sokiem z cytryny. Jany biszkopt smarujemy masa kakaowa. Kładziemy ciemny biszkopt. W każdy otwór wkładamy kawałek banana. Przykrywamy masa serową, w którą wciskamy krążki z ciemnego biszkopta.Smarujemy jasna masą.