Sposób przygotowania:
ciasto z brzoskwiniami
Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, posiekać z margaryną, dodać żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 3 równe części. Jedną część zawinąć w folię i odstawić na 3 godz do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wylepić tortownicę. Masa: Ser utrzeć z żółtkami i cukrem, następnie dodać budyń śmietankowy, a na końcu białka ubite na sztywną pianę, delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy. Brzoskwinie wyjąć z puszki, pokroić w plastry i rozłożyć na warstwie serowej. Białka ubić z cukrem na sztywna pianę i przełożyć na brzoskwinie. Zamrożone ciasto zetrzeć na pazurkach i równomiernie posypać nim wierzch ciasta. Piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.