beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ciasto z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto do popołudniowej kawy.

Ciasto z brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami
Biszkopt z 5 jajek pieczemy wg wypróbowanego przepisu na dużej blaszce.Brzoskwinie osączamy z soku. Sok zostawiamy. Budyń z dodatkiem mąki pszennej i ziemniaczanej gotujemy na mleku z dodatkiem cukru.Studzimy i miksujemy z margaryną. Biszkopt przekrawamy na połowę. Dolną cześć lekko nasączamy sokiem z brzoskwiń. Wykładamy połowę kremu. Układamy pokrojonebrzoskwinie. Przykrywamy pozostałym kremem. Przyciskamy drugą połową biszkoptu. Nasączamy pozostałym sokiem. Polewamy polewą.

Tagi:

biszkopt